Vi kan hjälpa dig att bli ännu bättre på att nå ut med ditt budskap. Teori i all ära, men det finns oftast inget bättre sätt att bli en god presentatör och talare än att öva, få personlig handledning och professionell konkret feedback på ditt eget material.

Att väcka andra människors intresse och skapa förutsättningar för dialog och kunskapsutbyte är en konst. Några få har en medfödd talang för det, resten av oss behöver träna och förfina den kunskapen.

Kanske vill du bli en ännu säkrare och proffsigare presentatör? Eller skapa en personlig företagsberättelse, förbereda dig inför en viktig intervju, skriva bättre texter, öva upp din pitch- eller mingelförmåga, hantera nervositet, prata inför en kamera eller utveckla kärnan i det du vill säga? Här får du personlig träning och individuell handledning i just det du själv vill jobba på.

Du väljer ämnet och vi ger stöd, detaljerad återkoppling och konkreta tips på hur ditt material eller din förmåga kan bli ännu bättre. Det kan handla om alltifrån innehåll och upplägg till kroppsspråk, och kommunikationstekniker.

Grundomgången går till ungefär såhär:

Steg 1: Du får några skriftliga frågor att svara på, så att vi får en uppfattning om dig, dina behov och ditt mål för uppdraget.

Steg 2: Du väljer ett konkret övningsmaterial som vi kan utgå ifrån och jobba vidare med. Det kan till exempel vara stödpunkter till ett talarmanus, en powerpoint, en informationstext eller en pitch. Ditt material behöver inte vara ”färdigt”, syftet är främst att ha en konkret situation att träna inför. I slutändan kommer du att få så mycket personlig input, att du kan använda det i många andra situationer och verkligen bli en superkommunikatör.

Steg 3: Vi får ditt övningsmaterial för att kunna vara förberedda och pålästa inför vårt första träningspass.

Steg 4: Ett första möte på 1-2 timmar där vi får lyssna till övningspresentationen eller gå igenom din text och ge en första feedback med tips och råd om förbättringar. Feedbacken får du både muntligt direkt, och skriftligt i efterhand. Utifrån vårt samtal kommer vi tillsammans fram till en uppgift, som du ska jobba vidare med tills vi hörs igen.

korttjej

Steg 5: Eget arbete med det vi kommit överens om att du ska utveckla. Här sker det ofta kortare mejl- och telefonkontakter med vissa frågor som behöver bollas.

Steg 6: Andra mötet på 1-2 timmar där du får presentera ditt material på nytt eller redovisa det du övat på – och får ny konkret feedback och förslag på ytterligare övningar (muntligt och skriftligt). Avslutning för den som så önskar. Ingår: Du kommer att få tillgång till utbildningsmaterial som passar just dina behov.

Fortsättning

Du kanske känner dig färdig efter grundomgången. Eller så jobbar vi vidare med fler ämnen, tips, råd, uppgifter och övningar. Det finns ofta många områden man kan utvecklas och excellera inom! Ibland fortsätter vi med processen direkt, ibland tar vi en paus och återkommer några månader senare med nästa ”projekt” att förbättra på kommunikationsfronten.

Tränare

JENNY EKLUND

Jenny är huvudansvarig för talarträningen. Hon har 20 års erfarenhet från medie- och kommunikationsbranschen där hon jobbat både som journalist, redaktör, producent, föreläsare, moderator och utbildare inom kommunikation och utveckling för tusentals deltagare från både universitet, offentliga verksamheter och privata företag.

”Jag tycker det är ofantligt roligt att hjälpa människor att plocka fram, förfina och nå ut med sitt budskap på ett effektfullt sätt. Jag har en talang som innebär att jag kan lyssna på någon som talar eller läsa en text och direkt se och höra vad som är kärnan, och vad som borde förändras för att det ska bli ännu mer intressant och begripligt. Jag utgår alltid från klientens personliga stil och förutsättningar och kan med både fingertoppskänsla, omtanke och tydlighet ge superkonkreta tips för hur man kan utveckla sina förmågor och kommunikationsverktyg.”

THOMAS FRITZ

Thomas är pedagogisk expert efter att ha verkat i 15 år som lärare för lärare, främst inom universitets- och högskolevärlden. Har tränat mängder av utbildare inom konsten att nå ut med ett budskap och utvecklas både pedagogiskt och presentationsmässigt.

”Att stötta lärande och utbildare i alla former är en stor drivkraft för mig. Jag hjälper människor att hitta sin egen grundläggande kommunikationsstil och bygga ett förtroende till den som lyssnar, genom att anpassa sig efter situationen och målgruppen man möter. Jag har själv utvecklats från en relativt tystlåten person till att känna mig helt trygg på scenen, och vet vad som krävs för att våga utmana sig själv i den processen.” Här kan du läsa mer om Thomas Fritz.

Fakta

Arbetssätt: Kommunikationen sker oftast med hjälp av distansverktyg som videomöten, mejl, och telefon. För vissa viktigare träningar kan vi ses fysiskt.
Språk: svenska eller engelska.

Sagt av kunder

”Jag har anlitat och samarbetat med Jenny Eklund, Sprind, flera gånger. Dels i utbildningar och workshops med min arbetsgrupp som handlat om kommunikation, corporate storytelling, värdegrund, värdskap och målarbete. Jag har också fått personlig hjälp och träning inför viktiga framföranden och tal som jag skulle hålla i jobbsammanhang. Vi som arbetsgrupp har utvecklats mycket tack vare Jennys tydliga och strukturerade arbetssätt, som också innehåller praktiska verktyg som vi kunnat arbeta vidare med på egen hand. Jennys övningar är konkreta och relevanta för vår verksamhetsutveckling och ger oss värdefull hjälp med struktur och fokus. För mig personligen har Jennys hjälp betytt att jag blivit en bättre talare utifrån hennes konkreta råd både i fråga om innehåll och presentationsteknik. Dessutom är hon proffsig och positiv, och en person som jag mycket varmt rekommenderar till andra.”   

/Annika Sandström, chef på VästerbottensTurism