MANAGING PARTNER OCH VD FÖR SPRIND.

Vad jag gör:

Jag är processledare, verksamhetsutvecklare och pedagogisk expert. Ord som andra ofta använder för att beskriva min roll i jobbsamarbeten är trygg, tydlig och tankeväckande.

Jag brinner för utveckling och lärande i alla sammanhang och bidrar gärna med mina kunskaper och erfarenheter för att få individer och organisationer att växa. Min spetskompetens finns inom utveckling och kvalitetssäkring av pedagogisk verksamhet.

Jag har lång erfarenhet av att planera, genomföra och utvärdera  utvecklingsprojekt av olika storlek inom statliga, kommunala och privata sammanhang.

Vad som driver mig:

Att få vara med och lyfta både enskilda medarbetare och hela organisationer till nästa nivå, är den främsta drivkraften för mig. Genom att både peppa och utmana vill jag hjälpa personer och företag att både se allt bra som görs, men även våga kliva fram ett steg till.

Vilka jag jobbar med:

Till mig kommer de som

  • arbetar med undervisning och vill ha stöd i att utveckla sin lärarskicklighet
  • vill säkerställa att genomförd utbildning ger avsedd effekt, antingen som utförare eller beställare
  • behöver stöd i att leda utvecklings- och förändringsarbete

Bra på:

Jag är snabb på att förstå vad som behöver göras och på att presentera goda förslag på lösningar. Jag kan identifiera både organisatoriska problem och utmaningar samt behov, idéer och drivkrafter hos medarbetare som jag sedan kan kanalisera i förslag på relevanta och effektiva aktiviteter som kan användas för att utveckla verksamheten.

Hög grad av delaktighet, kriteriebaserade och uppföljningsbara insatser för utveckling och kollegialitet är tre ingångsvärden som präglar mitt arbetssätt.

Expertis: pedagogisk utveckling på både individ- och organisationsnivå, pedagogisk certifiering och meritering, processledning, utformning av virtuella och fysiska lärmiljöer, strategiarbete inom området IT och lärande

Är dålig på:

Att göra ingenting.

Bakgrund:

Utbildad lärare och 15 års erfarenhet som lärarutbildare. Arbetat som pedagogisk utvecklare vid Umeå universitet sedan 2006. Initiativtagare till Tankesemedjan OmBildning. Tidigare projektledare för Learningnet.se. Styrelseledamot i Swednet 2012-13 (Riksorganisationen för pedagogiska utvecklare).

Inspireras av:

Visionsrika människor. Fjäll och hav.

Stolt över:

Mina envisa och underfundiga barn samt min allvetande och godhjärtade fru. Och att jag genomfört en husflytt (bokstavligen) med allt vad det innebär.

Sagt om Thomas:

“En rejäl skjuts i arbetet med våra försäkringsmedicinska utbildningar! Dagen gav många handfasta och praktiska tips som kommer ge positivt resultat direkt under våra utbildningsdagar. Vi fick även förslag på hur vi kan arbeta långsiktigt för att förändra och utveckla de organisatoriska förutsättningarna för våra försäkringsmedicinska utbildningar”. Vi fick mycket inspiration under utbildningsdagen och ser fram emot fortsatt samarbete med Thomas Fritz”.
/Karin Starzmann, Västra Götalandsregionen

Foto: Malin Grönborg