Använder du din tid till rätt saker? Vi erbjuder föreläsningar och kurser för alla som vill ha ut mer av sin tillvaro. Jobba smartare – inte hårdare. Må bättre och stressa mindre. Mer gjort. Mer lugn. Mer effekt.

Några saker som frustrerar många människor vi möter är:

  • “Om jag bara kunde styra mer över min egen tid…”
  • “Jag hinner inte det jag borde”
  • “Gör jag egentligen rätt saker?”

Vi vill stötta och peppa alla er som känner liknande. Du som vill ha ut lite mer av tillvaron. Du som gärna vill ha input för att komma vidare från där du är idag. Du som vill testa andra sätt att planera, göra och tänka för att nå dit du vill.

Vi vill att du ska behöva kämpa mindre, ha roligare, ta hand om dig själv och fokusera på rätt saker i ditt jobb och liv.

Även om stress och press har blivit mer regel än undantag i dagens jobbsamhälle, och det behövs förändringar på systemnivå, så finns det också en hel del man kan göra själv för att komma ur ekorrhjulet. Med enkla men viktiga förändringar i både förhållningssätt och rutiner kan du nå avgörande resultat! Vi erbjuder inspirerande exempel och konkreta tips för dig som vill ha ut mer av din tillvaro, och jobba smartare – inte hårdare. Och samtidigt få ut det viktigaste, ibland till och med mer.

Workshops under 2020: “Jobba smartare – inte hårdare. 10 tips att sluta slösa på din personliga energi”

Vilka förändringar kan vi göra för att känna att vi får rätt saker gjorda på jobbet – och samtidigt må bättre totalt? Deltagarna får tio konkreta tips med inspirerande exempel, som varvas med övningar och diskussioner, med målet att reflektera över sin egen situation och få tydliga verktyg att uppnå förändring. Ur innehållet:

  • Bråttom eller viktigt – på riktigt? Nytt sätt att hantera att-göra-listor
  • Declutter; rensa i röran
  • Prioritera: att vara i val eller bli expert på att välja
  • Hantera motgångar, stress och “måsten”
  • Hur du ser till att både jobb och fritid ger energi

Innehållet och de 10 tipsen kommer från många och väl beprövade källor; dels erfarenheterna från alla hundratals kunder, klienter och organisationer som vi jobbat med under de senaste 20 åren – enskilt eller i grupp. Och dels mängder av litteratur och forskning inom områden produktivitet och hälsa. Samt inte minst personliga erfarenheter från föreläsaren.

Workshopen hålls under en halvdag och kan beställas för en organisation eller ett team.

Distanskurs med personlig träning

Att förändra sina vanor och beteenden tar tid, och behöver tränas in. Därför kommer vi också att erbjuda en distanskurs/träningsprogram i ämnet. Här får deltagarna en kombination av viktig information, gruppdiskussioner, och individuellt stöd med tips kring den egna livs- och arbetssituationen – samt regelbundna utmaningar som boostar varaktig förändring. Mer information kommer i mars-april.
Det går bra att höra av sig till kursledaren redan nu om du är intresserad av att delta.

Kursledare

Föreläsare/workshopledare är Sprinds Jenny Eklund. Hon är en erfaren entreprenör med fokus på utvecklingsfrågor, som jobbat i många år med förändringsledning, innovation, kommunikation, utbildning och professionell coachning. Jennys expertis är att facilitera utvecklingsprocesser för organisationer, team och individer – med effekt.

Jenny har fördjupat sig i ämnena produktivitet och hälsa under många år via workshops och gruppcoachning och drev bland annat satsningen mereffekt.nu 2011-2014, där hon hade tusentals prenumeranter på texter med krönikor, tips och intervjuer med människor – om hur man kan få mer effekt i livet och jobbet genom att tänka annorlunda och göra mindre. Här är hennes ord om varför hon är passionerat intresserad av ämnet:

“Det började med att jag själv kämpade hårt med de här frågorna – varje dag. Jag vill så mycket, och har en hög kapacitet, men ändå är det så lätt känna sig otillräcklig och stressad. Och jag var dessvärre inte ensam – de flesta människor kämpar mer eller mindre med samma utmaningar. Idag har stress och höga krav vuxit till ett folkhälsoproblem, som man givetvis behöver bemöta på ett strukturellt plan. Men det finns också mycket man kan göra själv!

Jag har under åren haft många dyrköpta erfarenheter men också testat mängder av olika metoder för att lösa läget, både för mig själv och andra. Jag vill nu gärna dela med mig av vad som fungerar i praktiken – och vilka fällor man bör undvika. Mycket av det här vet många redan, men vi behöver ständigt träna oss, utvecklas och hitta nya knep för att återerövra makten och inte falla i den försåtliga fällan igen.

För mig känns det viktigt och meningsfullt att kunna bidra med tips och inspiration till alla som upplever att det svårt att “få ihop” jobbet eller livet. Det är mitt sätt att göra en insats och bidra till skillnad i människors liv.”

Sagt av deltagare, åhörare och arrangörer

Jenny inspirerar stort med föreläsningen “Jobba smartare inte hårdare”. Med gedigen kunskap och erfarenhet delar hon med sig av de bästa tipsen för hur vi kan prioritera och faktiskt få saker gjorda. Rekommenderar varmt denna föreläsning som ger deltagaren insikter, massa pepp och en tro på att en förändring faktiskt är möjlig!
Lena Öhlund, verksamhetsledare för företagsinkubatorn BIC Factory, Umeå

“Dina tips borde få man höra påminnelser om varje dag! Det är ju sånt man egentligen vet, men det är så lätt att glömma bort i vardagsstressen”
/workshopdeltagare från ett större företag

”Stort tack och wow! Vad bra du är! Det är så behagligt att lyssna på dig och du förmedlar så många användbara tankesätt att applicera på det egna livet. Jag känner mig inspirerad och stark efter din föreläsning. Det är som att det du säger sugs in i inte bara hjärnan, utan kroppen också. Knasig förklaring, men det är så det känns. Det var så härligt att se att alla lyssnade så intensivt och det kändes att de verkligen tog till sig budskapet. Det var mycket, mycket uppskattat.”
/Victoria Kjellqvist, arrangör

“Jag är så tacksam för att jag och min väninna gick till fel sal och hamnade på din workshop idag. När vi skulle anmäla oss blev vi så besvikna att den var fullbokad, men nu gick vi till fel sal och så blev det helt rätt i slutändan. Tack för inspirationen och energikicken!”
/Deltagare i workshopen på Umeå kommuns hälsodagar