Medieträning

MEDIETRÄNING

Ger grundläggande kunskap om hur journalisterna jobbar, och konkreta tips och övningar i att skriva effektfulla pressmeddelanden och att bli intervjuad.

Journalister och media är varken våra fiender eller en PR-kanal för reklam. Så hur kan vi hitta ett fungerande samarbete? Efter 15 år i branschen har vi stor erfarenhet av hur medielogiken fungerar och vad som krävs för att nå fram i mediebruset och få goda kontakter med journalister, vilket vi delar med oss av i denna kurs.

Träning och feedback för intervjuer, krisberedskap för akuta händelser och övning på att skriva effektiva pressmeddelanden är viktiga ingredienser i medieträning.

Denna utbildning kan bokas en eller två dagar. I endagskursen behöver ni välja om fokus ska vara på pressmeddelanden eller intervjuträning. Under tvådagarskursen täcks båda dessa verktyg.

Ur innehållet

  • Så skriver du framgångsrika pressmeddelanden
  • Villkoren som präglar mediebranschen
  • Intervjuträning inför kamera med konkret feedback
  • Mediestrategier för kriser och vardag

Våra utbildare

Utbildare och medietränare på denna kurs har alla 15-20 års erfarenhet inom medie- och kommunikationsbranschen, som journalister, redaktörer och redaktionella chefer.

Rådgivning och expertis

Om du vill ha tips och råd inför möten med media eller utarbeta en mediestrategi kan du få hjälp av oss. Läs mer här:

Kurslängd

1 – 2 dagar

Passar ihop med

Kurserna om Corporate storytelling och Muntlig presentation kan utgöra bra komplement till medieträningen.

Sagt av deltagare

“Jag har alltid varit skeptisk mot journalister och media. Det känns som om de alltid är ute efter att sätta dit en. Men nu ser jag det lite från ett annat sätt, och har fått verktyg och träning som gör att jag inte kommer att tveka nästa gång någon reporter hör av sig och vill göra en intervju.”
/VD

“I now realize how important it is to be able to explain my research in a way that is interesting and understandable for others than my peers. I have to communicate in exactly the opposite way than before! 😉 Thankyou for a new perspective and helping me see how this can contribute to my research in the future.”
/PhD-student in medicin from Germany, after a course at Karolinska Institutet

“Den här medieträningen hjälpte mig att bli mycket bättre på få fram det jag vill ha sagt – i pressmeddelanden, insändare och intervjuer. Insikten blev tydligt att jag faktiskt själv måste vässa och fila på vad jag vill få fram för budskap innan jag kan nå ut till andra. Det här med att lyssna är också något jag har blivit bättre på efteråt!”
/MP-politiker

Most Recent Projects