Ledarskap, Verksamhetsutveckling

Mål och mening

Om mål och mening – verksamhetens nödvändiga dragningskrafter. En energikick för grupper och team som vill få ut det bästa av sin satsning. Få fokus, inspiration och tydlighet inför nya eller redan pågående projekt och verksamheter.

Hur skulle det vara om er arbetsgrupp …

 • visste precis vad ni ska göra och hur ni ska komma er dit?
 • hittade en vision och ett varför som alla brinner för?
 • hade både djup och höjd i er satsning?
 • alltid fokuserade på det som var viktigast?
 • nådde alla resultat och mål som ni satte upp?
 • fick hjälp att ta en diffus idé till konkret koncept och handling?
 • kunde hantera alla hinder och motgångar bättre?
 • kände att jobbet är riktigt meningsfullt?

Nystart eller kickstart

Vi kan erbjuda en kickstart för att komma igång, eller inspirationen och tydlighet till den där nystarten som krävs när det mesta går på rutin. Vi hjälper dig och din arbetsgrupp att hitta tillbaka till kärnan i verksamheten, få inspiration kring er vision och ert syfte, och konkret fokusera på det som är viktigast för att nå dit ni vill. På ett sätt som är både roligt och meningsfullt på samma gång!
Under vägen får ni hjälp med att ta fram en tydlig och gemensam karta över vad som ska göras, att ställa in kompassen efter visionerna och få klarhet, fokus, lätthet och engagemang för det som är nästa mål i verksamhetens arbete.

Vi har lång erfarenhet av att genomföra både små och stora verksamheter och projekt, och stötta andra i sina satsningar. Vi vet var det är lätt att misslyckas, och var fallgroparna finns och vad som behövs för att få en chans att lyckas nå resultat.

Ur innehållet:

maltavlaFrån viktiga visioner till konkreta verksamhetsnära mål och enkla handlingsplaner.

 • Så gör vi rätt saker i jobbet: fokus på kärnan i verksamheten
 • Vårt varför blir kundernas därför
 • Hitta era visioner och drömmar så att ni kan nå längre (övning)
 • Från goal setting till goal getting – så kan vi sätta mål som är relevanta och som vi faktiskt når
 • Vi vässar konkreta målformuleringar – gemensamt för gruppen och individuellt för varje person (övning)
 • Handlingsplaner och verksamhetsplanering på ett enkelt, effektivt och roligt sätt (övning)
Innehållet skräddarsys efter aktuell arbetsgrupp, beroende på behov. 

 

Här kan du läsa mer om hur Sprind jobbar med processarbete med kunder:

Längd

0,5 – 1 dag, beroende på hur och vilka delar i ämnet gruppen jobbat med tidigare.

Passar ihop med

Det här passet kan med fördel kombineras med andra workshops som Jobba smartare – inte hårdareVärderingar i praktiken eller Mitt ledarskap.

Sagt av deltagare

”Jag vill tacka för en fantastisk dag! Ni gav mig verktyg och tankesätt som står tydliga och starka inom mig nu när jag åter är mitt i vardagen. Inspirerad, stärkt, peppad, samlad och riktad mot specifika mål, beslutsam och med större tilltro till mig själv tar jag mig an delmål. Tack!”
/Stina Uhrberg

”Det var till stor hjälp att få jobba så helhetsmässigt och resultatinriktat kring våra mål. Det hade besparat oss mycket slit om vi hade jobbat med er  tidigare…”
/arbetsledare i kommunal förvaltning

”Vi vill rikta ett stort tack för inspirationsdagen tidigare i höst. Ni gav oss verktyg för att klara av allt det här jobbiga som hör ihop med att ta ett projekt från idé till verklighet. Nu är vi ytterligare några steg på vägen och sedan vi började använda oss av det ni lärde ut har det hänt så mycket bra i våra liv att vi bara måste berätta det för er.
Allt känns plötsligt så enkelt. Allt vi behöver göra är att följa den karta som ni så omsorgsfullt hjälpte oss att hitta i våra sköra huvuden. Nu när vi vet var vi ska framträder världen som ett stort pussel där varje bit har en tydlig plats. Och det är ju faktiskt inte så himla läskigt att lägga pussel.”
/Per Lundgren och Samuel Stenberg, Uppfatta

”Vi hade förmånen att lotsas genom utbildningsdagen av Jenny Eklund. Likt en kapten stod hon vid rodret och inspirerade oss att våga kasta loss och på bästa sätt manövrera våra egna båtar. Hennes styrka är kombinationen av klokskap, tydlighet och en stor portion värme. Tack!”
/Helena Isaksson, Skellefteå