Under 2016 och 2017 erbjuder vi följande inspirationsföreläsningar.

Vill ni få en engagerad föreläsning om avgörande kommunikationsmisstag, lärande i praktiken, berättelser som berör eller hur man kan komma från vardagsstressen till sitt drömliv?

Våra föreläsare är skickliga och väl rekommenderade – längst ner på sidan hittar du utvärderingar från deltagare och arrangörer. På grund av hårt tryck måste arrangemang bokas minst två månader i förväg. Alla dessa föreläsningar (och mer därtill) finns också som längre utbildningar i form av workshops och kurser. Läs mer om vårt utbildningsutbud här.

Presentation & retorik

12 misstag att undvika om du vill bli en superkommunikatör

Det finns så många fallgropar och hinder för att nå ut med effekt. Vem har inte blivit uttråkad av stela presentationer, slängt ointressanta broschyrer eller ledsnat på plattityder och slentrianmässigt säljsnack i möten eller online?
Under den här föreläsningen kursen får du konkreta tips om vad du bör undvika i kommunikationssammanhang, och hur du i stället kan bli intressant för andra människor!

Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med presentationskurser och individuell träning för att bli vassare på att nå ut med ett budskap.

 • Föreläsningen innehåller en genomgång av de 12 vanligaste misstagen som presentatörer och kommunikatörer ofta gör – och givetvis våra bästa tips för hur du kan göra i stället.

Lärande som ger effekt

Första hjälpen för utbildare

Idag är det många som förväntas undervisa, utbilda och föreläsa i sitt yrke – både online och offline. Men hur lär man andra på ett effektivt sätt? I den här föreläsningen får du tips om de bäst beprövade metoderna för att skapa lärande som får betydelse för kursdeltagaren, och de mest effektiva knepen för att nå fram med ett budskap.

Här kan du läsa mer om syn på kompetensutveckling, och våra utbildningar i effektivt lärande för ovana utbildare och erfarna lärare.

Ur innehållet i föreläsningen

 • De 7 vanligaste misstagen som utbildare gör
 • Så skapar du en utbildning som ger avsedd effekt
 • Pedagogiska tips och tricks
 • Så får du motiverade och engagerade kursdeltagare

Strategisk kommunikation

Corporate storytelling – berättelser som berör

Många talar om det, men få använder det systematiskt i jobbvardagen. Vad innebär egentligen corporate storytelling och hur kan man nå framgång i sin marknadsföring och i sitt informationsarbete med hjälp av metoden? Jenny Eklund ger inspiration och tydliga exempel från många års arbete med hur berättelser kan ge liv åt vilken satsning som helst – men också på vilka fallgropar som gör att det ibland kan bli helt fel.

Här kan du läsa mer om våra längre utbildningar i storytelling.

Ur innehållet i föreläsningen

 • Vad är corporate storytelling egentligen?
 • Därför funkar berättelser dubbelt så effektivt som vanlig information (Forskning)
 • Detta kännetecknar en berättelse och så kan du själv sätta ihop en bra story (crash course)
 • 4 viktiga områden där du kan använda storytelling i jobbet
 • Mängder av exempel på hur andra gjort

Inspiration

Mer drömliv, mindre vardagsstress – så kan du få balans

Använder du din tid till rätt saker? Känner du frihet i när du planerar i din kalender? Kan du lämna jobbet med en känsla av att du hann det du skulle? Denna inspirationsföreläsning med Jenny Eklund ger konkreta tips på hur man kan ändra både sitt förhållningssätt och sina rutiner, för att jobba smartare och samtidigt få ut mer.

Här kan du läsa ett fördjupat innehåll i både föreläsningen och en jobbrelaterad workshop vi också håller i ämnet: Jobba smartare – inte hårdare.

Ur innehållet i inspirationsföreläsningen

 • 10 konkreta tips för att återfå, behålla och öka din personliga energi
 • Drömliv och vardagsstress: från motsatser till balans
 • Bråttom eller viktigt? Inspiration från 80-20-regeln
 • Att-göra-listor vs Sluta-göra-listor
 • Att välja
 • Rensa i röran

Sagt efter våra föreläsningar

“Jenny Eklund är fantastisk på att ta det självklara till en nivå som träffar. Grattis till alla som anlitar henne som utbildare och coach.” – PL

“Tack! Jag är så inspirerad att jag har lust att slå en frivolt.” – Åhörare

“Det är så behagligt att lyssna på dig och du förmedlar så många användbara tankesätt att applicera på det egna livet. Jag känner mig inspirerad och stark efter din föreläsning. Det är som att det du säger sugs in i inte bara hjärnan, utan kroppen också. Knasig förklaring, men det är så det känns.” – Arrangör Moments

“Jenny Eklund är en mycket skicklig föredragshållare som snabbt kände av deltagarna och anpassade sin framställning och budskap till auditoriet. Hon gav dessutom ett mycket kunnigt intryck och framstod som väl förberedd.” – Peter Sjöstedt, arrangör Västerbottens landsting.